به گزارش سلام لردگان، سيد احمد خاتمي خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به مناسبتهاي پيشروي هفته جاري، گفت: تقوا بايد در تمام عرصههاي جامعه مشاهده شود، من خودم و شما را به تقوا و حريم نگهداري دعوت ميکنم. تقوي جامعترين آثار اخلاقي است که همچون در پيکره نظام اخلاقي دين از جمله عرصه خانوادگي، تعليم و تعلم، اقتصاد و ... جاري است.
وي افزود: تقوي بايد پوششي باشد که تمام زندگي ما را فرا بگيرد.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به فرا رسيدن شهادت امام حسن عسکري(ع) ادامه داد: بعد از امام جواد(ع) کوتاهترين عمر را امام حسن عسکري(ع) داشت و دوره امامت ايشان در سخترين شرايط گذشت و محل زندگي ايشان باشگاه افسران عباسي بود.
آيتالله خاتمي گفت: با اين حال ايشان در چنين شرايطي عَلَم امامت را برداشت و هم در عرصه سياسي و هم در عرصه فرهنگي دين خود را به دين رسولالله ادا کرد.
وي با اشاره به فرا رسيدن سالروز آغاز امامت حجتابن الحسن(عج) افزود: اعتقاد به يک منجي که در آخر زمان، جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد، اعتقاد بينالمللي الهيون عالم است و اين اعتقاد که اين شخص از خاندان حضرت رسول اکرم است يک اعتقاد بينالمللي اسلامي است.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به آيات و احاديث تاييدکننده امامت حضرت صاحبالزمان(عج) در آخر زمان، ادامه داد: انشاءالله خداوند همه ما را از منتظران امام عصر(عج) قرار دهد.
آيتالله خاتمي همچنين به فرا رسيدن هفته وحدت اشاره کرد و گفت: مقصود از وحدت اين است که در مقابله با دشمنان اسلام که شيعه و سني براي آنان مطرح نيست، با يکديگر ائتلاف کنيم. در جنوب لبنان با حزبالله لبنان که شيعه است، ميجنگند و در غزه نيز مسلمانان سني را بمبباران ميکنند، آنها اساس اسلام را نميخواهند و از جان گرفتن خيزش اسلامي نگرانند. در اينجا وحدت معنا پيدا ميکند که در مقابل اين دشمنان کينهتوز هوشيارانه بايستند و اجازه استفاده از اختلافات را ندهند.
وي به هفته وقف نيز اشاره کرد و افزود: وقف معناي کامل صدقه جاري است، وقف يک نهاد ممتاز ديني است، وقف است که سرمايه شخص را پايدار ميکند و حتي باعث ميشود که در عالم برزخ نيز به حساب وي ثواب بريزند. انشاءالله واقفان به طور جدي وارد اين عرصه شوند.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به فرا رسيدن ماههاي دي و بهمن که يادآور حوادث شيرين انقلاب است، گفت: فرار شاه در 26 ديماه سروري به مردم داد که در عمر دوم انقلاب بينظير بود. آنها که حکومت ستمشاهي را ديده بودند، اين خبر براي آنها بسيار خوشحالکننده بود. در 22 بهمن نيز گل پيروزي در گلستان انقلاب اسلامي به بار نشست.
آيتالله خاتمي گفت: از آن زمان آمريکا هر توطئهاي که از دست وي بربيايد به کار ميبرد که ميتوان به جنگ تحميلي، جنگ قوميتها، کودتاها و دهها توطئه ديگر اشاره کرد، ولي اين انقلاب خم به ابرو نياورد و مانند سرو قامتکشيده ايستاد.
وي افزود: يکي از اين توطئهها فتنه سال 88 بود که دقيقا از خارج ديکته شده بود و در داخل اجرا ميشد.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به برخي تحليلها که طي يکي دو هفته گذشته مطرح شده است، تصريح کرد: ما احساس کرديم در صورتي که در مقابل اين تحليلها وارد نشويم ممکن است شما پديدآوردگان حماسه 9 ديماه بدهکار شويد و سران فتنه طلبکار شوند و اين بسيار گزنده است.
آيتالله خاتمي ادامه داد: اظهار نظر در اين کشور آزاد است، قرار نيست همه مثل ما فکر بکنند. ما معتقديم اظهارنظر آزاد است. ممکن است شخصيتي حرفي را بزند که ما قبول نداشته باشيم اما بزرگي وي را پذيرفته باشيم.
وي با اشاره به اينکه برخي گفتهها در مورد اينکه سران فتنه آدمهايي متدين و شريف بودهاند، پذيرفته نيست، افزود: اين حرف بسيار نادرست است و از نظر بنده حقير قابل قبول نيست.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به برخي بيانات مقام معظم رهبري در خصوص فتنه ادامه داد: از نظر مقام معظم رهبري فتنه اين است که زماني افرادي با ظاهر صلاح اما با باطن دشمني فضا را غبارآلود کنند.
آيتالله خاتمي در ادامه تصريح کرد: زماني که فتنه وارد ميشود، بسياري آن را نميشناسند اما زماني که گذشت متوجه ميشوند که چه دامي براي آنها پهن شده است.
وي افزود: فضاي فتنه، فضاي غبارآلود است. در فتنه سال 88 فضا غبارآلود شد يا نه؟ هيچکس نميتواند بگويد که فضا غبارآلود نشد و معتقد هم نيستيم که هر کس به داخل خيابان آمد، معاند بود. براي بعضيها فضا را غبارآلود جلوه داده بودند اما برخيها نيز اين تحرکات را حمايت ميکردند.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به در جريان فتنه 33 دروغ گفته شد، ادامه داد: دروغ اول، دروغ تقلب بود که امريکاييها و سران کشورهاي استکباري از آن حمايت کردند، اما آنها در اعترافات خود به صراحت گفتند که ما سندي براي تقلب نداشتيم و ميخواستيم مردم را تحريک کنيم.
آيتالله خاتمي گفت: يکي از سران فتنه به صراحت گفت که شوراي نگهبان با چشم پوشيدن بر انبوه تقلبات که آن را نيز نتوانستند ثابت کنند، دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري را تاييد کرد.
وي افزود: بعدها خود آنها اعتراف کردند که مسئله تقلب رمز اغتشاش بود.
خطيب امروز نماز جمعه تهران با اشاره به اينکه دروغ دوم تجاوز به زندانيان بود، گفت: يکي از سران فتنه با چنين حرفي آب به آسياب دشمن ريخت اما هيچگاه نتوانست آن را اثبات کند. قوه قضائيه هيئت 3 نفرهاي را تشکيل داد و با حوصله حرفهاي وي را شنيدند، اما نتوانست چنين اتهامي را ثابت کند.
آيتالله خاتمي ادامه داد: کميسيون اصل 90 هيئتي را تشکيل داد اما اين هيئت نيز نتوانست چنين مسئلهاي را ثابت کند. گرچه بعدها يکي از همپالگيهاي فتنه، عدم صدق چنين مسئلهاي را تاييد کرد، اما چنين مطلبي يک اتهام بزرگ به نظام بود.
وي افزود: آنها گفتند، دختري را گرفتند، شکنجه کردند، بدنش را سوزاندند و در بهشت زهرا دفنش کردند و بعد هم مجلس فاتحه برايش گرفتند و يکي از سران فتنه هم برايش اشک تمساح ريخت اما بعد از مدتي خود آن دختر به تلويزيون آمد.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: من معتقدم هر کدام از اين دروغها براي سرافکندگي سران فتنه کافي است اما من تعجب ميکنم هنوز 3 سال نگذشته است برخي ميگويند اينها سران فتنه نيستند.
آيتالله خاتمي با اشاره به استفاده ابزاري سران فتنه از مردم گفت: در انتخابات 40 ميليون نفر پاي صندوقهاي راي آمدند و اين مسئله يک ثروت عظيمي براي ملت بود اما سران فتنه به خاطر تشنگي قدرت اين سرمايه اجتماعي را به آتش کشيدند و بعد خود را نماد مردم معرفي کردند.
وي افزود: بدعت ابطال انتخابات نيز يکي ديگر از مسائل مهم در فتنه سال 88 بود. يکي از سران فتنه به صراحت به اين مسئله اشاره کرد که هيچ راهي جز ابطال انتخابات براي نظام باقي نمانده است، در حالي که بعدها خود به صراحت به اين مسئله اشاره کردند که 500 هزار تقلب امکانپذير است اما نه فاصله 11 ميليوني. اما ما ميگوييم که حتي يک تقلب هم در شأن جمهوري اسلامي نيست.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: اما فتنهگران در بحث تقلب ميدميدند و برخي ديگر نيز که تقلب را مطرح نميکردند، صحبت از رفراندوم ميکردند.
آيتالله خاتمي با اشاره به بخش ديگري از سخنان مقام معظم رهبري در خصوص زير پا گذاشتن قانون و مسئوليت شکنندگان قانون در مورد خونهاي ريخته شده و خشونتها، گفت: در مدت 8 ماه فتنه ما شاهد کشته و مجروح شدن تعدادي از مردم اين کشور بخصوص جوانها بوديم.
وي افزود: ما شورش و التهاب را در کشور داشتيم که شما مردم تهران شاهد آن بوديد، يکي از استراتژيستهاي فتنه قبل از انتخابات گفته بود که ما آنقدر راي نداريم که انتخابات را ببريم اما اينقدر راي داريم که کشور را بهم بريزيم. حمله به مساجد و عزاداران حسيني، بخش ديگري از اين فتنه بود.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: روز عاشورا چه خبر بود، خيابانهاي تهران تبديل به ميدان جنگ شده بود و با آن قيافه کذايي با عزاداران برخورد ميکردند. اما يکي از سران فتنه آنها را خداجويان ميناميد و به جاي محکوميت آنها، نظام را محکوم ميکرد.
آيتالله خاتمي گفت: مسئله ديگر تبديل مناسبتهاي ديني به ميتينگ عليه نظام بود. در روز قدس با روزهخواري فرياد ميزدند «نه غزه نه لبنان، جانم فداي ايران» در روز 13 آبان و 16 آذر که مناسبتهاي ضد آمريکايي بود، عليه نظامي شعار ميدادند که در مقابل آمريکا ايستاده است.
وي افزود: شکستن قبح ارتباط با بيگانگان مسئله ديگر است و اوباما به صراحت به اين نکته اشاره کرد و نتانياهو نيز فتنهگران را سرمايه اسرائيل در ايران خواند. وزير اطلاعات وقت به صراحت گفت که فتنهگران 100 تماس با سفارت انگليس داشته و يکي از کارمندان فارسي زبان سفارت نيز در آشوبها حضور داشته است.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: جمع شدن تمام گروههاي مخالف نظام از جمله سلطنتطلبان، منافقين آدمکش، کمونيستها، استحاله شدهها و فراري شدهها از اين ملت همگي در اين جريان عليه ملت ايران گارد گرفتند.
آيتالله خاتمي ادامه داد: بنده دوستانه از برخي عزيزان ميخواهم که آيا با همه اين شرايط شما شک داريد که اينها از سران فتنه هستند يا نه.
وي افزود: بله، قيامتي هم در کار است و ما بايد پاسخگو باشيم اما پاسخگوي تمام رفتارهاي خودمان.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: من از اين تريبون مي بينم که تطهير فتنهگران تبديل به يک جريان مي شود. در غير اين صورت من اين مسئله را مطرح نميکردم اما من احساس خطر ميکنم و ميگويم شما مردم درست عمل کرديد و با بصيرت وارد ميدان شديد.
آيتالله خاتمي با اشاره به فرا رسيدن انتخابات 11 رياست جمهوري گفت: انشاءالله تظاهرات روز 22 بهمن زمينهاي براي حضور پرشور در انتخابات شوند.
وي افزود: سابقه ندارد در تاريخ انقلابهاي دنيا که هنوز 50 روز از پيروزي انقلاب نگذشته بود، شما مردم پاي صندوقهاي راي بياييد و از آن زمان تاکنون 30 بار پاي صندوق راي آمديد. در تمام اين انتخاباتها حضور باشکوه داشتهايم. در زمان خود انجام گرفته است. سالم و قانوني بوده است و فضا، فضاي رقابتي بوده و در حالتي آزاد انجام گرفته است. مقام معظم رهبري نيز بر تمام اين مسائل تاکيد داشته است. انتخابات ما هميشه آزاد بوده است.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: اما از آن زمان که فرمودهاند شعار انتخابات آزاد پر کردن جدول دشمن است، اينها روي اين کلمه زوم کردند. بدبختهاي آواره و ذليل خارج از کشور و برخي از فتنهگران اگر ما هم بيرون ميبوديم کمپين انتخابات آزاد تشکيل ميداديم. بدانيد شما به حدي منفور اين ملتيد که هرچه بگوييد مردم عليه شما عمل ميکند.
آيتالله خاتمي با اشاره به حضور رئيس جمهور در مجلس شوراي اسلامي گفت: اين مسئله از پديدههاي دوره رياست جمهوري ايشان بود و در فضايي صميمي و با ادبياتي دوستانه صحبت شد. مردم مشکل دارند و ميخواهند مشکل حل شود و اين کار جز با همکاري اين دو امکان نخواهد داشت. اميدواريم در ادامه دولت همين سبک دنبال شود و بدانند مردم از دعواي رسانهاي مسئولان رنجيده خواهند بود.
آيتالله خاتمي همچنين به کشتار شيعيان در عراق و پاکستان اشاره کرد و افزود: چه کساني اين کار را ميکنند همان کساني هستند که آمريکا و سوريه پول خرج آنها ميکنند تا مسلمانان را بکشند که تکفيريها هستند.
وي گفت: آمريکا تروريستپرور است و تروريستها را با پول خود و همپيمانان خود به سوريه ميفرستد. جنس اين جنايات در پاکستان از جنس همان جنايات سوريه است و دست مرتجعين عرب در اين کار به وضوح قابل مشاهده است.
خطيب امروز نماز جمعه تهران ادامه داد: ما به بازماندگان اين جنايات ميگوييم که صبر کنيد چرا که پيروزي با شماست.
آيتالله خاتمي همچنين در سخناني در خطبه اول نمازجمعه تهران، اظهار داشت: تقوا انسان را در فراز و نشيب کار بيمه ميکند که در دايره معصيت و نافرماني حق قرار نگيرد.
وي در بخشي از سخنانش به بيان سبک زندگي از نگاه ديني پرداخت و اظهار داشت: دين براي زندگي انسان برنامهريزي دارد که 9 شاخصه مهم براي اين موضوع مطرح شده است؛ انسان و حقمداري در زندگي اجتماعي، داشتن رابطه مکتبي، رعايت حقوق متقابل، خيرخواهي، مهر مقدس و خشم مقدس در زندگي، اعتدال در برخوردهاي اجتماعي، تغافل، خدمتگذاري و ادب در برخوردهاي اجتماعي، اين 9شاخصه هستند.
خطيب موقت نمازجمعه تهران همچنين يادآور شد: اولين اصل يعني انسان و حقمداري در زندگي اجتماعي، يک ضرورت در زندگي ديني است و منهاي آن نميتوان ادعاي زندگي ديني داشت و انسان نبايد از اصل حق خروج کند.
«در عرصه زندگي اجتماعي، گاهي با کسي که خوب هستيم، حاضر نيستيم کمترين نقدي در مورد او بشنويم و با کسي که بد ميشويم، حاضر نيستيم کمترين مدح و ستايشي درباره او بشنويم؛ گاهي يک موضعي از فردي را مورد نقد قرار ميدهيم بعد آن مسئله به شخصيت آن فرد سرايت داده ميشود که اين کار درست نيست؛ معناي نقد داشتن به يک موضع، به معناي اين نيست که همه ارزشهاي فرد را زير سؤال ببريم.»
عضو مجلس خبرگان رهبري ادامه داد: ساماندهي دين با دو چيز است، انصاف و حقمداري و همچنين همراهي کردن با مؤمنين و متدينين؛ انصاف اختلافات را از بين ميبرد و سبب دوستي ميشود.
وي در خاتمه گفت: حقمداري در 4 عرصه حقگويي، پذيرش حق، عمل به حق و حقمداري در خشنودي و خشمگين بودن، بسيار مهم و کليدي است. (منبع خبرگزاري فارس )